Är i lag och friar

Kärlek i Dalarna:
Istället för att vara tillsammans så heter det " man är i lag med någon"
Det bästa uttrycket är " att man friar med någon". Det innebär inte som det låter att man frågar om den andre vill gifta sig med en utan att man håller på å blir tillsammans. 

Åh Dalarna in my heart

jävla masar å kullor

Ser på Masjävlar.Underbar film som ganska bra skildrar livet i en by i Dalarna.Jag känner igen mig. Som man kommit hem till mormor och morfar.Inredningen är densamma och man skulle dricka kaffe på fat(underbar tradition).
De flesta (unga som gamla) som lever i dessa byar har aldrig varit utanför länsgränsen och därför är det VÄRLDENS grej när någon flyttar därifrån och inte minst kommer hem och hälsar på.Då är det som om man varit i en annan värld(för dem existerar bara Dalarna). 
I Dalarna låtsas man leva ett lyckligt liv där man egentligen är avundsjuka på dem som tagit sig modet att flytta därifrån.Man skyller på att "vissa har inte det behovet av att flytta eller resa". Samtidigt som de låtsas kan man höra gnället ifrån deras undermetvetna. Det är tråkigt på jobbet, man tjänar dåligt, det finns inget å göra å bla bla bla.

Ja jag är en marsian som tog mig ifrån Falun för ett tag.Förtillfället nöjer jag mig med att komma hem och hälsa på.Dricka kaffe hos farmor och äta kålpudding.Lyssna på gnället från kompisarna.
ja det duger för mig att göra en gång i halvåret.

Jag är en underbar dalkulla i snåla småland


en underbar kväll

Fredagkväll.Sitter i min hårda soffa under min nya sköna filt.Underbara IKEA.
Jag klunkar Coca Cola och ser på min favoritfilm Casablanca.En svart-vit film från 1943.Kan det bättre?

leta döingar eller läsa om dem?

När jag va liten ville jag bli arkeolog eller bibliotekarie. Jag älskade böcker och vann alltid klassens tävlingar om vem som hade läst flest böcker under terminen.Jag läste konstiga vuxenböcker, varvade med tvillingböckerna och Virginia andrews (som alla tjejer skulle läsa på den tiden).
Därför ville jag jobba på ett bibliotek.Tänk att få omges av böcker hela dagarna.Man skulle ha tid att leta upp alla spännande böcker och läsa dagarna i ända (trodde jag). Nu blev jag inte bibliotikarie som tur är. Jag trodde man kom till jobbet, satte sig ner och läste böcker som man kanske kunde rekomendera vidare sen.
Nu sitter jag på skolans bibliotek.Det är tyst.Många sitter med sina bärbara datorer.
De stackars bibliotekarierna hjälper puckade vuxna studenter till att hitta kurslitteratur och söka artiklar.
Nä. Jag nöjer mig med att gå och låna böcker och ta med dem hem.

kändiskåt?

Läste i tidningen idag om en svensk fotbollstjej som fått förfrågan av fotbollsspelaren Ronaldinho att gifta sig med honom. Men hon svarade "no". Hon hade ju redan kille här hemma.Hade hon svarat ja om hon inte hade det undrar man?!

Min förre pojkvän bodde i Stockholm.Han frågade mig flera gånger om det va ok att han låg med Paris Hilton, prinsessan Madeleine. eller nån annan snygg brud. Visst sa han det med glimten i ögat men nog önskade han att han skulle träffa på de ute på stureplan.Sen gällde det ju såklart att de vända sina ögon mot en polisstuderande dalkarl( vilket inte va särskilt troligt)
Han kontrade alltid med att det va Ok och skulle vara coolt med en tjej som hade legat med Brad Pitt, David Beckham eller liknande.
Jag svarade alltid nej.han undrade alltid varför.
kanske tycker den nya tjejen att det är ok.


bra jobbat

Inne på konsum:
En liten pojke på 3 år kommer med en bakelse till sin mamma
 "mamma kan vi köpa den här?"
mamman svarar "Nä Bertil det kan vi inte"

Gulligt å döpa sin son till Bertil tycker jag, friskt vågat!

I kassan står en 5 årig grabb och ska betala sin påse lördagsgodis. Han betalar och när han tar emot växeln på några kronor så händer det oväntade Han Bockar till kassörskan och säger Tack. Precis som Emil när han ska betala sin Sockerdrä´cka på marknaden.
Dagens ungdom säger jag då.Underbart!

mannen med det underliga namnet

Såg en dokumentär om Paul Pot (inte folkmördaren Pol Pot) idag och när han är med i Britains got talent. Helt sjukt vad musik kan göra med kroppen.
Jag ryser  i hela kroppen när han sjunger sin Nessun Dorma http://www.youtube.com/watch?v=Mn6HGMfxIVQ
domarna tror inte sina öron när de hör den tjocke lille mannen med sneda tänder tar i......

OS på gott och ont.

Det är OS.Hela tiden och  på varje kanal berättas det om OS.Jag är less på att det visas hela tiden.Men ändå kommer jag på mig varje dag att sitta och kolla på det om och om igen.Just nu kollar jag på tennisen för 3:e gången idag.


en sjuk dag.

Jag mår illa och beklagar mig om detta för Carro och Lana

Jag: "Usch jag mår illa. Jag tror jag har feber.Jag mår psykiskt dåligt"
Lana: "men jag har en ipren"
Carro:( kommer inspringande med en temp) "här ta febern"
Jag: "Men nej jag vill inte ha din äckliga temp"
Carro: "men den är från jobbet och den har bara varit i bebisarnas armhålor" (så drar hon ner tröjan och trycker in den i armhålan på mig)
Jag: (säger snabbt att jag vanligt vis har låg temp så att hon ska tror mig när den visar att jag har feber) 
Jag: "åh nu stiger den. 37.2. Usch jag har feber. jag måste gå hem.Tyck synd om mig."

Ja nu ska jag vara sjuk idag.ligga i sängen.se på OS.Tycka synd om mig själv inför denna terminen.


kids at work

Idag upptäckte jag att McDonalds på A6 utövar barnarbete.
Bakom disken stod en 10- årig grabb och försökte duktigt hacka gurka, bära brickor till att sedan avancera ut och hjälpa till med soporna.
Brist på personal?

jag har en plan

Om jag är med någon och handlar (vi ska betala tillsammans) och vi NÄSTAN är klara då brukar jag säga" jag går och ställer mig i kön så länge" , medan den andre hämtar det sista. Detta för att spara in tid. En annan sak är att man står i två köer och väljer den som man först kommer fram till.
Är det ett ok beteende?


en nucka?

En kväll på stans uteställe #1
Tillbaka till verkligheten, tillbaka till studierna och tillbaka till vuxenlivet.Med det följer även en vuxen/mogenfylla.Med det innebär att man sitter tillbaka lutad i en skinnsoffa, tittar på människor och dricker en öl.Man ser ut som en gammalkärring som sitter och väntar på att någon ska bjuda upp.
Nä jag är fortfarande ung och vill inte se ut som en tant.

Kvällens fynd: 520 kr på dansgolvet
Kvällens skumma fynd: en yxa som polisen kom och hämtade(man undrar vem som tog in den och vad den hade tänkt göra med den)
Kvällens raggningsreplik: Du har så vackra ögon, var har du köpt dem? Hallå grabbar det är INTE ok och säga så.

Fuck för glas.

Innan jag åkte till Falun för sommaren skulle jag vara duktig.Jag skulle städa och skulle göra rent kaffebryggaren.Där står jag med trasan i största hugg och KRASCH!!!Där låg kaffekannan i 1000 bitar över golvet och mina fötter.
Så idag, andra dagen i jönköping.Jag har lyxat till det i min annars så tråkiga studentvardag och druckit juice ur ett vinglas.När jag sen har diskat klart och ska ställa den i diskstället då KRASCH!!!Där ligger nu IKEAS vinglas över hela spisen.
Jag borde kanske använda plastglas istället.

snor i fickan

Tillbaka i Jönköping efter en svettig resa, luktade inte gott när jag kom hem.
Erika som bott i min lägenhet hade städat så fint och tillochmed bäddat rent :)Har nu varit på ICA Maxi å inhandlat lite varor för att kunna överleva de närmaste dagarna.Usch nu ska man handla OCH laga maten själv.Gjorde det lätt för mig ikväll och lagade spagetti med ädelostsås.MUMS mmmmm

Såg två äckliga saker med snor inblandat på tåget idag.Visst att man snyter sig.Men när man har gjort det så kastar man papperet. Men nej.Först idag va det en som snöt sig och sedan stoppade papperet i fickan.Den andra hon snöt sig och torkade sig sen i ögonen(!!!!) sen la hon tillbaka papperet i väskan.Men vad är det med folk?

Nu sitter jag här, i min tråkiga lilla soffa med ljusen tända och datorn i mitt knä.Allt är som vanligt igen.


på spåret

Att sitta på tåg kan vara hemskt eller trevligt.Idag är det HEMSKT.Det är varmt, sunkiga tåg från kommunisttiden med turkosa väggar och gardiner som ser ut att komma från en porrfilm.
Med mig på tåget har jag: massor av skrikande och snoriga ungar, hårdrocksmänniskor som verkar vara på väg till en konsert och gamla kärringar som gnäller.
Det finns två saker som jag hatar mest av allt det är spyor och fötter.Mitt emot mig sitter nu en tant som har asäckliga fötter.Världens förhårdnader som är gula och långa tånaglar( otroligt att hon ens kommer i skorna).Visst hon är tjock och kanske inte når ner men gå till en fotspecialist då.
Nä tacka vet jag mitt mobila bredband.Det är min nya kärlek.

Der mobilt es ist, und ich libe das

Vem uppfann mobilt bredband?Jag älskar mobilt bredband.Nu kan jag ägna mig åt internet under min 6 timmars långa å tråkiga tågresa, tack vare mobilt bredband

PS:
en stol framför mig sitter Jenny Kallur.Skitcoolt tyckte min lillebror.Så nu vet ni det.

min väska spricker

Så, nu va flickrummet renbäddat och städat.Har packat ner så att alla väskorna nästan spricker.Har alldeles för mycket packning så det kommer bli jobbigt att förflytta sig emellan tågen.Man lär sig aldrig.Har kanske använt 1/3 av det jag tog med mig upp.
Snart väntar en 6 timmars tågresa.Ber till gudarna att mitt nya mobila bredband ska fungera på tåget.Halv sex anländer jag till Jönköping.

bye bye Falun

Sista kvällen i Falun för den här sommaren.Nu väntar 2 veckors "sommarlov" innan praktik och fucking uppstats skrivande drar igår.Ett halvår kvar nu Erica,det klarar du!!ll
Kvällen har spenderats i en soffa.Där låg vi å kollade på film i mörkret och halvsov.Måste ha en sån soffa!Står inte ut i min hårda fula soffa.
Om ett halvår ska jag ha en riktig lägenhet med dubbelsäng, riktigt kök och en underbar mjuk soffa.

Schlager,javisst!

Gå på fest och 9 av 10 gånger så spelas gamla schlagers (arvingarna,lena Ph, Anna Book osv).
Ett roligt fenomen är att ALLA kan dessa låtar inlusive den manliga skaran. Utan alkohol i kroppen när dessa låtar spelas så är det dålig och töntig musik enligt killarna.
Men gå på fest och det är självklart!Och de som sjunger högst och kan alla texter är killarna.


It's Oh So Quiet

Har varit inne i stan ikväll.När kl blev halv tolv blev det dags att hoppa på cykeln hem.Jag bor ungefär 15 minuter ifrån stan.För att ta sig hem så måste jag cykla igenom hela stan där jag passerar både gång -och bilvägar sen cyklar jag längs riksvägen sista biten hem.
Visst kl. är halv tolv men ändå.Jag mötte 3 killar på cykel å 1(!!!!) bil.Helt galet.Det va som hela Falun hade dött.Allt va släckt, även vissa gångvägar.
Jag är trött på denna jäkla tystnad och lugn som det är i stan.Jag vill ha lite mer tempo, lite mer Jönköping.
Men om en vecka då är jag hemma i MIN säng, MIN soffa och kan titta på MIN tv och göra vad jag vill.Och det kommer vara mycket mer liv än här.
Vill du ha lugnt och tyst?Då är Falun the place to be.

El Stockholmo

Åkte till den svenska huvudstaden idag.
Jag å syrran falsksjöng oss igenom resan ner, pappa å kattis va måttligt roade.
Innan resan så har man ssåklart många planer på vad man ska handla men väl där varken hittar man nåt eller orkar gå  runt. Staden är full med turister som gör det omöjligt att ta sig fram.Jag fick skoskav (skoskäjv som Linda sa), va hungrig, trött och ville mest hem.
Nu kom vi äntligen hem efter att ha fått fel på motorn.Helt plötsligt stannade bilen mitt i skogen.Jag fick äran att sätta ut varningstriangeln medan pappa ringde bärgningsbilen.
ja ett perfekt slut på dagen.

alkohol in å vettet ut.

Snart är det slut på denna bakisdag.Alkoholen flödade ner i strupen igår som gjorde att kvällen slutade på ett oväntat sätt :)
Idag har det inte blivit mycket gjort.Spenderade eftermiddagen i Fredriks soffa där låg vi som utslagna hjältar och såg på film å drack cola.


Släckt it is!

Ligger å läser Veckorevyn å hittar en intressant sida om killar och sex. Och att deras sexvanor kommer ifrån porr och skryt från kompisar. jo tack ligg med en kille och det ska va alla möjliga jävla ställningar upp/ner fram/bak typ.

Hur många gånger har man inte haft sex och slängt sig på lampan och dragit täcket över sig för att killen inte ska se de  där celluliterna och det lilla överflödiga man har på magen. Men i artikeln har de intervjuat killar och de berättar att de flesta killar tänker likadant??Öhhh har fan aldrig sett en kille med celluliter?

Vi tjejer antar att killar : kan byta däck, fixa med alla elektriska prylar, inte är rädda för mörkret. Klart att vi antar det för när vi är små får vi tjejer leka med dockor och stå vid en låtsas spis (så att vi kan förberad oss inför framtiden)
Killar antar att de själva är kungar på att köra bil å ha sex- jaja dream on grabbar.

beteendeproblem?

Läser i Aftonbladet om Kristdemokraterna och deras korkade syn på äktenskapet.

En kvinna menar att man "bör förbli gifta" även om kärleken dött ut.
Hon menar att skilsmässor skapar ett beteendeproblem hos barn.Tro mig jag känner många personer som inte är  skilsmässobarn men som har beteendeproblem. Själv är jag skilsmässobarn, har jag också problem med mitt beteende??Det kan ju bara omgivningen svara på men enligt mig själv så är jag fortfarande gamla hårda, envisa och ärliga Erica.Vem vet jag kanske hade problem med mig själv redan innan?
Sen menar denna kvinna även att skilsmässor orsakar fattigdom.
Hon propagerar för att vi ska sluta röka, motionera, äta mer frukt och stanna i äktenskapet.

Om man läser på KD:s hemsida så är en av de viktigaste sakerna för dem "att alla kan välja hur de vill leva.
hur går det ihop undrar jag??

Behöver jag säga att jag inte röstar på dem i valet?

Wir fahren nach Schweden

Hjälp!!
Falun är full med konstiga människor som har roliga kläder, keps, magväska, pratar konstigt och älskar älgar.
jag pratar såklart om Tyskarna.
1939 invaderade tyskarna Polen, nu har tiden kommit då de invaderar Sverige och Falun. Dock är de inte nazister (hoppas jag)

Herzlich Willkommen!

RSS 2.0