Martin å JAG!

Usch en hel helg har nu gått till spillo....jobbat Å slitit som bara den;)
Fast i fredags tog jag å Emma bilen direkt efter jobbet för att gå på Midnattstravet i Borlänge(trav sent på kvällen förenat med uppträdanden å lite tivoli)Vi hade dock endast kommit dit för att se Martin Stenmarck- snygg Martin alltså.Med en hamburgare i ena handen å en Zingo i den andra så ställde jag å Emma oss långt fram för att vi skulle kunna ta lite fina bilder ;)- till lilla Ninis!!
Han rev av sina kända låtar + nån som man aldrig hade hört å efter 40 minuter va det klart.Vi hade då fått fina bilder och lite videosnuttar.Fick sen en övveraskning av Kattis.Eftersom hon jobbar där och va ansvarig för Martin under kvällen så hade hon fixat en STOR affisch där det stod "till Erica, kramar- Martin" haha så medans Emma samlar pensionärspoäng så drog väl jag på mig nån fjortispoäng ;)

Tänkte utlysa en liten tävling här på bloggen.Den som kan översätta detta, eller ialla fall försöker kan vinna ett fint pris.Så här kommer lite äkta Dalmål i sin vackraste klang- läs och njut!
"Körs i jöskare hötten töcke urvär ä va nä vi sku te Jura"

Nollor och raggare!

Va ett tag sen sidan uppdaterades här....
Sen sist har det inte hänt mycket, har jobbat, spenderat en helg i Sthlm och bara tagit det lugnt.
Just nu så räknar jag dagarna tills jag åker hem till Jönkan igen.Sitter å fixar lite in i det sista för insparken nu oxå. Det är faddergrupper, prata med nollor och lekar som ska kollas upp ;) Men va skoj vi kommer ha!!
Ikväll va jag å mamma ner på stan för en utav årets händelse i lilla Falun, nämligen cruising ;)
En massa coola bilar i alla dess möjliga olika färger och former.De åkte runt och runt i stan och typ hela Faluns raggarelit va på plats.Rockabilly band spelade på torget och det va marknad med mycket Elvis,Marilyn och betty Boop.EFter att ha blivit halv ihjäl gasad av alla bilar så slängde vi i oss en langos och drog hem:)
Nu är det sängen som gäller

Kanon och kalkonlista

 
Haj Haj!!
Helgen har bestått av Jobb...men kände att det behövdes en fest så jag ställde till med fest hemma på Blåsippan.Efter att det hade runnit ner cider,öl,vin drinkar å champagne i strupen va det dags att entra HARRYS!! :)
Standard frasen där inne va "Heeej åhh va kul å ses.Hur är det med dig?Vad gör du nuförtiden?Ja men jag ska gå vidare nu.Ha det bra!"Och svaren va väl ungefär identiska."Åh ja va kul å ses.Det är bra med mig,själv då?Jo jag jobbar på hemtjänsten än."
Fick höra på förfesten att går man på högskolan så har man storhetsvansinne.Med det så menas att man ser ner på alla som inte tänker läsa vidare.Ja jag kanske är beredd å hålla med.jag förstår inte hur man kan nöja sig med att jobba inom äldreomsorgen hela livet,inte komma bort ifrån stan och bli toffel.Jag kräver mycket mer utav livet.Men det är jättebra att det finns folk som är nöjda med det!Men storhetsvansinne??NEJ- eller vad säger du luren ;)
snappade jag upp bra och dåliga saker som hände/sas under kvällen.Det blir helgens kanon och kalkon.,
Kanon:
1.Träffade en gammal killkompis som hade läst vidare och nu hade ett bra jobb (som man inte trodde det skulle bli någe av)
2.Att lilla dansgolvet va sig likt med bra musik
3.Sibylla-kvällens bästa!
Kalkon
1.Att de släpper in folk under 20!!!!!DÅLIGT

Das var alles!
 

hemlängtan

Åhh en månad kvar tills jag åker hem till Jönkan igen.Längtar otroligt mycket nu.
Visst är det skönt å få mat på bordet å gratis dessutom.Men jag älskar å vara själv, sitta själv å se på TV, inte behöva vänta på att få gå in på internet å ligga i sängen  å se på TV.
Saknar alla vänner där nere också, har bara två kvar här hemma....
Men snart är det inspark å då blir det FEST!!!!
Men redan ikväll väntar en fest här hemma, det blir nog skoj.
Haj!

Falun by night

Efter en lång dag på jobbet å en fyra timmars lång power nap  bestämde jag å Emma B att vi skulle gå ner till Harrys å kolla läget!
När vi kom gående och såg uteserveringen såg vi till vår fasa att den endast bestod av 40-taggare ;) Men vi gick in, betalade 20 kronor i inträde och kollade in läget.Efter att ha insett att vi inte kände nån så betällde vi ett varsitt glas vin. Onsdag på Harrys i Falun har 241 (alltså 2 för 1) så det betyder ju mer för pengarna ;)
Efter som stället var fullproppat med semester kåta gamlingar som betällde mintu å jäger shottar så ställde jag å Emma oss i baren och hängde som små unga vackra blommor.
När glaset var urdrucket så va det dags för Emmas rökpaus.Efter det beställde vi cider och hittade äntligen ett bord inne i stora salen där även en trubadur spelade gamla danslåtar.Vi pratade gamla minnen såsom gamla räddningstjänst klasskompisarna.
Här följer ett urplock av vad alla i den klassen pluggar nu; skidlärare,bartender,sjusköterska(X5),brandingenjör, teknisk fysik(!!!!),brandman,polis,lärare.Alltså en salig blandning.
Åter till harrys.Efter att ha pratat minnen( fester, gamla pojkvänner,Aussie-thai resan) å spanat in allt folk som för kvällen va där(raggare,kåta 40-åringar,Falu BS människor och människor man inte trodde ens kom in på Harrys) så bestämde vi oss för att åka hem- inget för oss sa  vi (inte för ikväll ialla fall)
Det va så långt man kunde komma sex and the city livet i Falun nästan

Emma älskar Balder???

 
Ojoj uppdatering krävs!!
Helgen tillbringades i Siljansnäs hos Jakob och det va mest en slappar helg.Annars så jobbar jag varenda dag.
Idag va jag ute å gick med Emma å Emma + hennes hund Balder. Balder är ingen trevlig hund!!Han går under täckmantel misstänker jag.På utsidan ser han ut som en söt å snäll hund men egentligen är Balder en människohatare som bara tycker om familjen Bäckman.En gång bet han Emma(Jönsson) så efter det så tycker hon inte om Balder (vilket hon i hemlighet berätrtade för mig innan promenaden)
På våran drygt timmeslånga promenad kom vi i underfull med att;
-alla killar någongång visar ett underligt beteende och att vi tjejer är SÅ mycket bättre än dem.
-nedanför Dalälven så finns det flest kristna (vi känner ingen här hemma som ber till Gud eller går i kyrkan!)
-sommaren i Falun inte är lika rolig som förr
-alla som inte kommit bort från Falun numera har skaffat barn, är gifta/förlovade eller har skaffat hus
-Karin kommer får  barn å hela köret först.....kom igen Karra!!!
-vi är för Gamla för att festa runt på fullmoon party i Thailand

haha ja ni som känner mig vet väl anatgligen att jag inte är någon sann djurvän....
Men igår fick emma (J) sin kattunge som va såå söt.Och idag fick mamma hem sin lilla chiuaua valp......så idag konverterade jag till djurvän. Detta firas med chokladkaka och cola ikväll ;)
Nu är bara frågan vad ska hunden heta???Förslag?
 

RSS 2.0